2021. jan 12.

Várva várt alkalom lett az évnyitó

írta: Hangos Blog
Várva várt alkalom lett az évnyitó

pexels-august-de-richelieu-4261252.jpg

Maszk nélkül sehova!

Tanítók, szülök és diákok egyaránt várták már, hogy az online oktatás után, ismét megnyissák a kolozsvári iskolákat a tanulók számára.

Az idei év rendhagyónak számított minden tekintetben. Az iskolák olyasmire kényszerültek, amire senki nem volt felkészülve. Az online oktatással lezárt 2019-2020-as tanév után, most ismét megnyitják a tanintézeteket, Kolozsváron is. A tanulók beszámolói alapján kijelenthető, az online rendszer senkinek sem jött be igazán. A diákok fárasztónak ítélték meg az előző félévet, melyet odahaza, képernyők előtt kényszerültek elvégezni. Egyesek azonban még mindig úgynevezett hibrid rendszerben folytatják majd az oktatást-tanulást, azaz minden második héten járnak majd csak be a tanintézményekbe. A találkozások és együttlétek sem lesznek olyanok, mint régen, a vírus okozta szigorításoknak köszönhetően. A diákok kötelesek betartani az egymástól való 1 méteres távolságot és elengedhetetlen a maszkok viselése is, valamint kötelező az állandó kézfertőtlenítés is.

A szülők és a pedagógusok ugyanakkor egyaránt bizakodóak az új tanévvel kapcsolatban, felkészültnek találják rá az iskolákat és úgy gondolják mindenki megfelelően igazodik az előírásokhoz, így remélhetőleg nem lesz szükséges újra bezárni és visszatérni az online rendszerhez.

Linzenbold Evelin

KiajánlóMegkezdődött az iskola Kolozsváron is, de nem a szokványos módon. 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Community