2021. feb 06.

Neked mit jelent Tusványos?

írta: Hangos Blog
Neked mit jelent Tusványos?

orban-700x441.png

Hatalmas bulik, feledhetetlen pillanatok, új barátságok, menő programok, zene, tánc. Ez mind megtalálható Tusványoson, az egyik legmenőbb fesztiválon. S hogy kinek mit is jelent ez a fesztivál? Hamarosan megtudjuk.

A fesztiválozókat faggattuk arról, hogy nekik mit is jelent, miért szeretik ezt a rendezvényt.

A már 30 éves múlttal rendelkező Tusványos beégett a köztudatba, mindenki ismeri, és szereti is. A kempingezőket kérdeztük, s hogy feldobjuk kicsit a hangulatot, kulcsszavak alapján kellett elmondaniuk véleményüket.

Első sorban, Tusványos vonzerejéről kérdeztük őket. Ami eszükbe jutott a válaszolóknak, az a 30 év, a jó bulik, az, hogy nagy, a légkör, a múltja.

Mivel a fesztivált olyan környéken szervezik, ahol jártasak a medvék, lássuk, hogy mi is jut eszükbe a medve szóról. Nyilván, a veszély, ám emellett van olyan is, aki erdész létére etetett, nevelt, sőt, játszott is medvével.

Az eső, a sár és a gumicsizma nem jelent problémát a fesztiválozóknak, az évek során már megszokták, sőt, lehet nem is lenne az igazi, ha nem kéne gumicsizmát is csomagolni indulás előtt. 

Megtudtuk, hogy az esti bulikat a legjobban a Csűrben szeretik tölteni a fiatalok, ahol hajnalig megy a zene, tánc és szórakozás.

A politikusokról, és Orbán Viktorról nem szívesen nyilatkoztak a táborlakók, egyesek azt mondták, hogy túl sok van belőlük, mások pedig, hogy lehetnének kevesebben. 

Arra a kérdésre, hogy gyümölcs vagy sör, meglepő válaszokat kaptunk. Egy fesztivál keretén belül, sok mindenki arra számítana, hogy az emberek a sörre szavaznak, ám meglepő módon a legtöbb szavazat a gyümölcsre érkezett. Emellett, a visszaváltható, többhasználatú poharakról is jó véleménnyel vannak a résztvevők, pozitív, zöld gondolkodásokat tapasztalhattunk.

S hogy mi lesz Tusványossal újabb 30 év múlva?

"Ugyanígy, ugyanitt." - mondták a legtöbben.

S bár 2020 nem, de reméljük 2021 ismét a fesztiválok éve lesz. 

Kiajánló: Ilyen volt Tusványos 2019-ben, és reméljük mégjobb lesz 2021-ben.

Szilágyi Kinga-Csilla.

Szólj hozzá