2021. feb 05.

"Ez egy teljesen rendhagyó iskolakezdés - ilyenben még nem volt részünk!"

írta: Hangos Blog
"Ez egy teljesen rendhagyó iskolakezdés - ilyenben még nem volt részünk!"

mask.jpg

Fotó: nashvilleparent.com

        Kolozsvári diákokat és szüleiket kérdeztük meg az új iskolarendszerrel kapcsolatosan. A járványügyi helyzetre való tekintettel idén az iskolakezdés és az iskolába járás is teljesen rendhagyó lesz. Maszkban és a kötelező távolságot betartva indulhat az idei tanév. 

Az eddigi tanévnyitókkal ellentétben, idén maszkban és egy méteres távolságot betartva zajlott le az iskola első napja. A maszk hordásán és a távolság betartása mellett a diákoknak számos új szabályt be kell tartaniuk. 

Az elkövetkezendő időszakban egyfajta hibrid rendszer lép hatájba, ami azt jelenti, hogy a diákok felváltva járnak majd iskolába. Míg az osztály egyik fele fizikálisan is megjelenhet a tanórákon, addig az osztály másik fele otthonról, online követheti az órát. Hogy csökkentsék az érintkezések számát, a diákok szünet alatt sem hagyhatják el az osztálytermet s bár ez nem épp a legkellemesebb megoldás, de a diákok készségesen igyekeznek betartani, hisz elmondásuk szerint az osztályteremben sokkal vagányabb a tanítás, mint online. 

Az online iskola nagyon fárasztó volt, egész nap a laptop előtt kellett ülni, ezért a hagyományos mindenképp jobb megoldás

 

Habár a hagyományos oktatást jobban kedvelik a diákok, voltak pozitív tapasztalataik is az online tanítással kapcsolatban.

A tanárnőnk online is nagyon jól megoldotta, tökéletesen tudtuk tartani a múlt fél évben is

A gyerekek mellett a szülőket is hatalmas megpróbáltatás éri. Reménykednek, hogy marad a hagyományos tanítás és nem kell online végigvinni a tanévet. 

Nem lehet a gyereket állandóan a képernyő előtt tartani, sem egészségügyi, sem fejlődésük szempontjából. Másrészt a kisebb gyerekeknek szükségük van egy állandó szülői felületre, amit nem lehet megoldani.

 

Kiajánló: A maszk az új egyenruha? - idén több szabályt kell betartaniuk a diákoknak és szülőknek egyaránt.

 

Forrás: foter.ro

 

Széri Zselyke

Szólj hozzá

Community koronavírus