2021. jan 09.

Egy kis nosztalgia: Ilyen volt a jubileumi Tusványos

írta: Hangos Blog
Egy kis nosztalgia: Ilyen volt a jubileumi Tusványos

’89 óta a 2020-as év volt az első, amikor elmaradt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – akárcsak minden más fesztivál, nagyobb rendezvény is. 2021-től még nem tudni mit várhatunk, de amíg kiderül egy kis nosztalgiával készültünk.

Egy 2019-es videóban a Tusványos résztvevőit kérdeztük medvéről, gumicsizmáról és fergeteges bulikról. Nézzük, mit választoltak!

Az első kérdés a Tusványos vonzerejére vonatkozott, és hát valljuk be, van neki. Olyan válaszok érkeztek, mint jó hangulat, jó bulik, jó társaság, sok ember, egyedülálló légkör és az a bizonyos 30 év. A tavalyelőtti Tusványos különben valóban egyedülálló vonzerővel rendelkezett, hiszen minden addigi rekordot megdöntött a résztvevők száma.

dnand20180725047.jpg

A 2018-as rendezvényen rekordnak számító 75 ezer látogató volt, míg 2019-ben mintegy 82 ezren fordultak meg.

„Minden idők legsikeresebb és leglátogatottabb Tusványosát tudhatjuk magunk mögött”

– értékelt Kristály Lehel, a rendezvény sajtófőnöke.

A második kulcsszó a medve volt, hiszen az utóbbi években minden rendezvény a medveveszélytől volt híres. Ez is volt a leggyakoribb válasz: a veszély.

2019 azonban ilyen tekintetben is sikeres volt, mert az előző évekhez viszonyítva kevesebb medvés sztori jutott el a szervezőkhöz, így feltehetően kevesebb medve ólálkodhatott a közelben.

Az eső, sár, gumicsizma szavak hallatán szinte mindenkinek az volt a válasza, hogy "ez is vele jár". Ez így is van, és nem is véletlenül kérdezték, ugyanis a fesztivál első két napját anno elmosta az eső.

„Ha esti buli, akkor … Csűr!”

– hangzott el több résztvevő szájából, és hát ezt nem is kell túltárgyalni.

Ezeken kívül azt is megtudhattuk, hogy mit gondolnak a résztvevők a magyar zenéről, a politikusokról és az egészséges életmódról.

Hogy megtudd a válaszokat, nézd meg te is a videót, így várjuk együtt a következő Tusványost!

 

Szőcs Nikolett

Kiajánló: A 30. Tusványos hangulatát idéztük vissza

Szólj hozzá

Community