2021. feb 05.

A nem mindennapi iskolakezdésről meséltek a kolozsvári diákok és szülők

írta: Hangos Blog
A nem mindennapi iskolakezdésről meséltek a kolozsvári diákok és szülők

A koronavírus miatt maszkban zajlott a tanévnyitó, illetve a távolságot is bekellett tartani. Nem lehet összehasonlítani az online oktatást az offline oktatással, az előbbi csak szükségmegoldás. A szülők és a diákok is óvatosak, viszont nyitottak is egyben, és mindenki reméli, hogy működni fog az offline tanítás, még így a járvány alatt is.

 

Megfelelő megoldásokat keresnek a szülők a kialakult helyzetre, mivel nem tartják megoldásnak az otthonülést. Elsősorban az egészséget tartsák szem előtt, viszont véleményük szerint az otthonülés sem egészséges; se fizikailag, se pszichikailag.  Fizikailag nem egészséges, mivel egész nap a számítógép előtt kell ülni. Pszichikailag pedig nem egészséges, mert nem találkoznak a diákok velük egykorú társaikkal; de nem csak a gyerekeknek volt megterhelő a 6 hónap otthonülés, hanem a szülőknek is.

Mindenki próbálja betartani a szabályokat annak érdekében, hogy működőképes legyen az offline oktatás. Viselik a maszkot, bár nem a legkényelmesebb maszkban lenni egész nap. "A maszkhordás nagyon rossz, de kaptunk egy kedves oszit! - nyilatkozta egy diák.  De nem csak a maszkhordás okoz kellemetlenséget, hanem az is, hogy hibrid oktatást vezettek be, ami azt jelenti, hogy két részre osztották az osztályokat, így több diákot elszakítottak egymástól. 

Arról kérdeztük a szülőket és a diákokat, hogy a hagyományos oktatást választanák vagy az online oktatást. Mindenki a hagyományos oktatásra voksolt. Ennek ellenére, nagy esélyt látnak arra, hogy bezárják újra az iskolákat, bár reménykednek benne, hogy nem. 

 

Kiajánló : Maszkban kezdődik az új tanév!

Fülöp Melinda

 

Szólj hozzá

Community koronavírus