2021. jan 12.

Számos változással kezdődik az idei tanév

írta: Hangos Blog
Számos változással kezdődik az idei tanév

iskola-tanitas-maszk-getty-stock-395184.jpg

Tanárok, diákok és szülők osztották meg véleményüket a megélt online oktatásról.

Kolozsvári tanárok, diákok és mögöttük álló szülők meséltek az elmúlt félév online oktatásával kapcsolatos megpróbáltatásokról , ugyanakkor arról is beszámoltak, hogy miben reménykednek a 2020-as tanévtől kezdődően. 

 

"Teljesen rendhagyó évkezdés, ilyenbe még nem volt részünk. Az, hogy otthon üljünk, nem megoldás "- nyilatkozta az egyik szülő, aki bízik abban, hogy a továbbiakban a gyerekek újra az iskola padból, és nem a képernyő előtt vehetnek részt a tanórákon. A szülők reménykednek abban, hogy az idei tanévtől kezdődően, minden visszatér a megszokotthoz. Az online oktatás rengeteg nehézséget okozott, főként a kisdiákok esetében, mivel ők állandó felügyeletet igényelnek és ez gazdaságilag is megterhelő a szülők számára. 

A tanárok elmondása szerint a diákok számára előnyősebb, ha együtt vannak. Ugyanakkor a fizikai jelenlét is fontos, mivel több interakció alakul ki tanár-diák között, aminek köszönhetően a diákok jobban megértik az anyagot. Úgy érzik az iskola felkészült, és az új szabályok betartásával, és a diákok alkalmazkodásával működhet a kialakított rendszer.  

Míg a tanárok és szülők véleménye egyhangú, addig a diákoké megoszlik. De természetesen ha dönteniük kellene, elmondásuk szerint a hagyományos oktatást választanák. Ők is érzik, hogy az online oktatás alatt az osztályközösség egyrészt nem tud megfelelően formálódni, emellett elhidegülnek egymástól, mivel jóval kevesebb az interakció. Számos diák mindennapjait nehezíti meg a maszk viselés, de elmondásuk szerint már kezdik megszokni.

 

(főtér.ro)

 

Kászoni Henrietta-Beáta

 

Kiajánló: Új szabályok és szigorítások, de még így is bizonytalan az idei tanév menete.

 

Szólj hozzá

Community koronavírus