2021. feb 05.

Mi jut eszükbe a táborlakóknak Tusványosról?

írta: Hangos Blog
Mi jut eszükbe a táborlakóknak Tusványosról?


kezdi_info_hir_9917.jpg

Tusványos mindenkinek mást és mást mond. Mindenki eltérő véleménnyel van róla, és más érzelmekkel fordul felé. Sokaknak a fellépők teszik emlékezetessé, de vannak akik az ott kötött barátságokról, a fesztiválon történt élményekről, a medvével való találkozásról, vagy akár Orbán Viktorról fognak majd mesélni évek távlatából. 

Egy dolog biztos, hogy aki egyszer megfordult Tusványoson, az bizonyára pozitív élményekkel gazdagodik, és a következő években is el szeretne látogatni a fesztiválra. 

Megkérdeztünk pár embert, hogy hogyan vélekedik bizonyos dolgokról, kulcsszavakról, mint pl. medve, Orbán Viktor, politikus stb. és bizonyos dolgokról meglepően hasonlóan vélekednek, függetlenül kortól és nemtől. Ezekkel szemben viszont bizonyos témákban jelentős eltérések vannak, amelyek egyértelműen a generációs különbségnek tudhatók be. Ilyenek voltak pl a "Tusványos vonzereje", "Gyümölcs vagy sör", "Ha esti buli, akkor..." stb. 

Szinte mind bizakodóan tekintenek Tusványos jövőjére, biztosak benne, hogy ha nem is a megszokott formában, vagy módon, de a Tusványos fesztivál meglesz és zajlani fog még 30 év múlva is. 

Szintén pozitív hozzáállást tanúsítottak a Tusványoson megszokott jelenségről is, a sárról. Bár a mindennapokban kellemetlen és zavaró tényezőként kezeljük, a fesztiválon mégis elfogadjuk, sőt vannak akik szerint ez velejárója már annak.  

Egy szó mint száz Tusványos egy olyan élményt nyújt a látogatók számára, amit utána mindenki szeretne újra meg újra átélni.  

Kiajánló: Hogyan vélekednek Tusványosról a táborlakók?  

Bedea Emőke 

Szólj hozzá