2021. jan 28.

Rendhagyó iskolakezdésben volt részük a kolozsvári diákoknak

írta: Hangos Blog
Rendhagyó iskolakezdésben volt részük a kolozsvári diákoknak

A Practical Face-Mask Guide for Kids - Nashville fun and things to do for  parents and kids

(forrás: Nashvilleparent.com)

Vége az online oktatásnak! A 2020 második féléveben folytatott online iskola után, szeptemberben végre hagyományos, de mégis rendhagyó módón kezdődött az oktatás a kolozsvári tanintézményekben, bizonyos korlátozások betartása mellett.

A tanárok és a diákok boldogan fogadták a hírt, mely szerint nem kell többet a számítógép illetve laptop előtt töltsék napjaikat, hanem visszatérhetnek az iskolapadokba. Ugyanezen a véleményen vannak a szülők is, mivel látták mennyire megviseli gyereküket az online oktatás.

Az intézmények dolgozói szerint minden megfelelően elő van készítve annak érdekében, hogy az új szabályokat betartsák és úgy vélik nem lesznek gondok a maszkviseléssel és az alkamazkodással sem. Hasonlóképpen vélekednek a szülők is, akik bizakodva néznek az új tanév elé.

A megkérdezett diákok szerint határozottan jobb a hagyományos iskola, mivel újra együtt lehetnek osztálytársaikkal, találkozhatnak a szünetekben- még ha csak bizonyos korlátok között is-, és nincsenek rákényszerülve, hogy egész nap a laptop előtt üljenek. Azt állítják, már az első nap  minden gördülékenyen ment, nem voltak problémák az új szabályok betartásával. Bár egyesek szerint az online oktatás is egész jól meg volt oldva, a maszkviselést és a távolságtartást leszámítva inkább az "offline" iskola mellett döntenének.

Mindenki abban reménykedik, hogy nem kényszerülnek visszaállni online üzemmódba, hanem mihamarabb újra érvénybe léphet majd a korlátozásmentes oktatás és minden visszatér a régi kerékvágásba.

 

Szabó Beatrix

Forrás: Főtér.ro

Kiajánló: Viszlát online iskola!  A kolozsvári diákok visszatérhetnek az iskolapadokba, de milyen áron?

Szólj hozzá