2021. feb 04.

A Bridgerton család lett a Netflix legnépszerűbb sorozata

írta: Hangos Blog
A Bridgerton család lett a Netflix legnépszerűbb sorozata

aaaabqu8lfvfllbwowwznrf2gxx6ladu0ackyu49aittcoqnqzmcslhqadiwf2ttwyqdhtscsso3qenm9saaw-komucwvbhy.jpg

(Kép forrás: Google képtár)

A Netflix bejelentette, hogy 28 nap alatt a Bridgerton család című sorozat megdöntötte a platform nézettségi rekordjait. A sorozat sztárjai saját közösségi felületeiken köszönték meg a rajongóknak a bizalmat.

A Julia Quinn romantikus regénysorozatából inspirálódó sorozat 83 országban került első helyre a Netflix nézettségi ranglistáján. Ugyanakkor az összes országban, ahol a streaming-platform elérhető, bekerült a legjobb 10 tartalom közé. A hírre a sorozat főszereplője, Phoebe Dynevor, így nyilatkozott Instagram oldalán:

Olyan büszke vagyok a sorozat mögött álló csapatra! És nektek is köszönöm, amiért ennyire szeretetiket.

Regé-Jean Page, akit Hastings herceg alakításáért szerettek a nézők, szintén ünnepelte a híreket:

bridg.png

(Regé-Jean Page Twitter oldala, a képre kattintva elérhető az eredeti bejegyzés)

A Bridgerton család színes jelmezei, az idillikus londoni kisváros és a csavaros történetszál közkedvelt lett a 2020-as év végére az internetes közösségben. A dráma a család tagjainak az életét követi végig, bemutatva az 1800-as évek nemesi kultúrájának szokásait a kor szellemében, de mai gondolkodással. A figyelem Daphne és Dynevor herceg viharos kapcsolatán és románcán van. A történetet egy misztikus szereplő, Lady Whistledown narrálja és alakítja folyamatosan. Ő rendelkezik azzal a hatalommal, hogy akár egyetlen pletyka által családokat tegyen tönkre. 

Shonda Rhimes producert rengetegen dicsérték a “színvak-szereposztásért”, olyan fekete bőrű színészeket helyezett történelmi szerepekbe, amelyeket hagyományosan fehér bőrszínű emberek alakítottak volna. A sorozatot a mai milléniumi és Z generációknak gyártották, úgy is nevezik, mint a régenség Pletykafészekje.

A Netflix „nézettségnek” számít bármilyen olyan interakciót egy videótartalommal, amely eléri legalább a 2 percet. Így sikerült a Bridgertonnak meghaladnia az addigi legnézettebb, frissen debütáló fantasztikus sorozatot, a Vajákot.

Népszerűségét a közismert romantikus novellának, a híres producereknek, a pozitív kritikáknak, az esztétikus vizuális világnak és a 21. századi aktualitásának köszönheti. A kor szellemében erős és felvilágosúlt női karaktereket mutat be, akik a mai társadalmat reprezentálják.

A sorozat új köntösbe bújtatja a zsánert, amitől azt éri el, hogy akik szeretik a kosztümös alkotásokat, ezért az alkotásért is lelkesedni fognak.

 

Vajas Aliz

(bbc.com)

Kiajánló: Nézettségi rekordokat döntött a Netflixen a Kosztümös Pletykafészek.

Szólj hozzá

Commart