2021. feb 06.

Ha Tusványos, akkor gumicsizma, medve és feledhetetlen bulik!

írta: Hangos Blog
Ha Tusványos, akkor gumicsizma, medve és feledhetetlen bulik!

Bár 2020 nem a fesztiválok éve volt, nagy reményeket fűzünk a 2021-es évhez, hogy ezzel kapcsolatban változás következzen be, és újra vissza térhessünk Tusványosra. Az idei Tusványos időpontja megvan, az ötnapos diáktábor gazdag programkínálattal várja az időszerű közéleti témák iránt érdeklődő, tartalmas szórakozásra vágyó résztvevőket. Addig is tekintsünk kicsit vissza a 2019-es Tusványosra, és idézzük fel a fesztivál hangulatát.

Mivel Tusványos 30 év alatt már beégett a köztudatba, így az embereknek könnyű már egy kategóriába besorolni és véleményt alkotni róla. Éppen ezért megkérdeztünk pár felsziválozót, hogy mi is jut eszükbe néhány kulcsszó alapján. Ilyenek voltak a medve, a sör, bulik, vagy épp a politikusok.

Egyhangú válaszok születtek a Tusványos éjszakáival kapcsolatban akik érintettek voltak a "buli részlegen". A jó hangulat garantált fiatalabbak és idősebbek számára egyaránt, ugyanis mindenki megtalálja az ízlésének tetsző esti, illetve nappali programot.

Emellett a medve is egy visszatérő "szimbolúma" a fesztiválnak. Nem is lenne Tusványos, ha nem találkoznánk legalább egy medvével. Emiatt persze sokan veszélyesnek tartják a fesztivált, de úgy tűnik a medve sem képes kedvét szegni a hűséges tusványosozóknak.

Kiemelkedő mótívum talán még a sár és a gumicsizma. Bár az emberek úgy gondolják igenis kellemetlen, viszont ez ugyancsak a fesztivállal jár, amit ugyan úgy bevállalnak. Ez csakis arra utal, hogy Tusványosnak olyan múltja van, ami vonzza az embereket évről évre.

A politikusokkal kapcsolatos kérdésekre kissé határozatlanul, vagy éppen sehogy sem szeretnének nyilatkozni, viszont az megtudhattuk, hogy Orbán Viktort igenis szeretik.

Szó volt az egészséges életmődról, valamint a visszaváltható poharak hasznosságáról is. Utolsó körben pedig az érdekelt, hogy mi a véleménye a táborozóknak Tusványosról 30 év múlva. Eléggé egyöntetű válasz volt: Tusványos 30 év múlva is hasonló kaliberű és hangulatú fesztivál lesz!

Reméljük, hogy idén, 2021-ben újra találkozhatunk Tusványoson!

Erőss Andrea

Kiajánló: 2020 ugyan nem Tusványos éve volt, ennek ellenére tekints vissza 2019-re, hogy felkészülhess az idei évre!

Szólj hozzá