2021. feb 04.

Maszkban tértek vissza a diákok az iskolapadba

írta: Hangos Blog
Maszkban tértek vissza a diákok az iskolapadba

960x0.jpg(Kép forrása: Google képtár)

 

Kolozsváron tanuló diákok és szülők mondták el benyomásukat az új iskolarendszerrel kapcsolatosan. A kötelező maszkhordás, távolságtartás mellett számos új szabályozásra számíthatnak az érintettek.

A márciusi lezárások óta előszőr találkozhattak újra a diákok az iskolapadokban. A hagyományos tanévnyitókkal ellentétben idén mindenkinek maszkot kellett viselnie és kötelezően be kellett tartania az egyméteres távolságot. A szigorítások ellenére mindenki lelkesedett az új offline tanítás iránt.

Meg kell találnunk az új együttélésnek az új szabályait.

- nyilatkozta az egyik szülő

A következő periódusban a diákok felváltva, azaz hibrid rendszerben fognak az iskolákba bejárni. Az oktatási intézmények megpróbálták minimálisra csökkenteni az érintkezések számát, ezért limitálták a szünetekben való találkozásokat, az osztályokat két részre osztották és kötelezővé vált a maszkviselés. A diákok elkeseredettek a szociális korlátozások miatt, de elfogadják és alkalmazkodni próbálnak az új rendszerhez.

Osztályteremben vagányabb az oktatás.

- mondta a Báthory István Elméleti Líceum egyik diákja.

A diákok egyöntetűen a hagyományos oktatást részesítik előnyben, viszont pozitívan nyilatkoztak az előző féléves online oktatással kapcsolatban. Elmondásuk alapján a tanárok nagyon jól kezelték a változást és gyorsan adaptálódtak az új helyzethez.

Az iskola nagyon felkészült. Látszik, hogy jól átgondolta az új rendszert.

- nyilatkozta az egyik szülő.

A szülők számára is megpróbáltatás volt az előző félév. Főleg a kisebb gyerekes családoknak jelentett problémát a folyamatos készenléti állapot. Bíznak az új rendszerben és reménykednek, hogy hosszú távon is fenntartható lesz, nem kell visszatérni a digitális szférába.

Mindenki bizakodik, hogy a szabályok betartásával működőképes lesz az offline iskola és egészségesen túllendülhetnek ezen a perióduson.

 

Vajas Aliz

(foter.ro)

Kiajánló: Új szabályozással, de visszatérhetnek a diákok az iskolákba. Kolozsvári diákokat és szülőket kérdeztünk a témával kapcsolatban.

Szólj hozzá

Community