2021. feb 06.

Tüntetés a kórház előtt

írta: Hangos Blog
Tüntetés a kórház előtt

tuntetes_mateibals_korhaztuz_bukarest_agerpres.jpg

Több tucatnyi ember volt jelen a Matei Bals intézet előtt, ahol január 29-én bekövetkezett kórháztűzben öt ember életét vesztette.

A tüntetésen jelen volt a Colectiv GTG 3010 Egyesület elnöke is, Eugen Iancu, aki elmondta az AGEPRES hírügynökségnek, hogy a tragédia történései "a tehetetlenség érzésével töltötte el"

"A tehetetlenség érzése töltött el a politikusokkal szemben, akik egy-két hónappal ezelőtt, amikor szavazni kellett, változásokat ígértek, de íme, semmi nem változik. Természetesen, nem vádolhatom meg az új kormányt, az új politikai erőt, mert alig most kerültek hatalomra, de reakciókat sem láttam részükről. Ugyanazok az ígérgetések vannak, mi már nem létezünk számukra. Az államelnök ígérget, a kormányfő ígérget, a többiek kihasználják az esetet, hogy a kormányt vádolhassák, mert a mi halálunkból is politikai erőt akarnak kovácsolni. Örvendtem volna, ha látom őket összefogni, hogy rendezzék az egészségügy, oktatás helyzetét, előkészítenének egy tervet a következő 15 évre" - nyilatkozta Iancu.

A tüntetésen legtöbbet a "Mondjatok le!" és "Szégyelljétek magatokat!" mondatok hangzanak el.

A tüntetésen résztvevő fiatalok egy nagy plakátot aggattak fel a kórházzal szembeni épület falára, amelyen a következő szöveg áll:

"Egy soha véget nem érő történet,

Ez a nyomorult rendszer megöl minket

Öregeket, fiatalokat, és gyerekeket."

A jelenlévők gyertyákat gyújtottak a kórház előtt, ezzel emlékezve azokra, akik életüket vesztették.

 

Forrás: agerpres.ro

 

Szilágyi Kinga-Csilla

Szólj hozzá