2021. jan 04.

Kultúra 2021-ben. Filmek és zene. Mi? Mikor? Hol?

írta: Hangos Blog
Kultúra 2021-ben. Filmek és zene. Mi? Mikor? Hol?

Mindannyiunknak hiányzik egy üres év után, hogy megnézhessük végre a már rég várt filmet, amely premierjét a vírushelyzet miatt elhalasztották vagy megtudjuk ki is nyerte idén az Eurovíziós Dalfesztivált.

Sok más eseményhez hasonlóan 93. Oscar Gála időpontja is változott, február 28. helyett, április 25-én kerül megrendezésre. Románia nagyon várja az eseményt, hiszen egy egész országot megrázó tömeg-tragédiáról szóló dokumentumfilmet két díjra is felterjesztettek.  Alexander Nanău, Colectiv című dokumentumfilmje jelölve van A Legjobb Dokumentufilm, valamint  A Legjobb Nemzetközi Játékfilm kategóriákban.

1511_culture.jpg

Mindenki várja már a legújabb kulturális eseményeket régi formában.

A Cannes-i Filmfesztivál május 11-12 között fog zajlani, a biztonság kedvéért azonban a szervezők készültek egy B tervvel is, így július – augusztus intervallumban még van 3 dátum foglalva.

A Berlini Filmfesztivál szintén el lett halasztva március 1-re, a szervezők azonban, minden esélyes problémát kizárva átszervezték az online térbe az eseményt.

Az Eurovizós Dalfesztivált is elhalasztották az elmúlt évben, idén azonban teljes gőzzel haladnak tovább, az esemény ugyanis május 18-22 között fog lezajlani.    

 

Kiajánló: Megvannaka pontos dátumok 2021 legnagyobb kulturális eseményeire. Ne maradj le róla te sem!

Forrás: mediafax.ro

Ujfalusi Alexandra

Szólj hozzá

Commart