2021. jan 06.

Az oltottak számával nő az oltásigénylések száma is

írta: Hangos Blog
Az oltottak számával nő az oltásigénylések száma is

Sepsiszentgyörgyön január 4.-6.-a között 145 egészségügyi alkalmazott kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, számolt be András Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi sürgősségi korház igazgatója.

Az eddig beoltottak között 29-en egészségügyi kisegítők, vagy adminisztratív személyzet tagjai, 48-an orvosok, és 68-an egészségügyi asszisztensek.

András Nagy Róbert elmondta, hogy a szentgyörgyi korház alkalmazottainak közel 30%-a megfertőződött már a vírussal, ezért kialakult náluk már az immunitás, így ők nem is igénylik őket. 

foto_kocsis_b_janos-elso_vedooltas_kovaszna_megye_2021_01_04-8260.jpg (www.agepres.ro)

       

       Rosu Mátyás, orvosigazgató hozzátette: ő maga is túlesett már a víruson, októberben, így fél évig immunitást szerzett, így csak idén márciusban szeretné magát beoltatni. Azonban hozzátette, hogy azok az egészségügyi alkalmazottak aki még nem fertőződtek meg, vagy már több, mint fél éve este át a víruson, ideje lenne, kérvényezniük az oltást, a saját és a családjuk egészsége miatt! 

András Nagy Róbert szerint, minél többen oltatják be magukat, annál többen fogják majd igényelni a vakcinát, hiszen ha az emberek látják, hogy semmi bajuk azoknak akik beoltatták már magukat, megjön a bátorságuk hozzá.

 

Ferencz Hunor József

Szólj hozzá

Community