2021. jan 11.

Új szabályokkal és távolságtartással kezdődött az idei tanév

írta: Hangos Blog
Új szabályokkal és távolságtartással kezdődött az idei tanév

iskola_korona_maszk.jpgKolozsvári szülők, diákok és tanárok meséltek arról, hogyan élték meg az elmúlt időszak járványügyi intézkedéseit az oktatás terén.

A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum diákjait, tanárait, valamint néhány szülőt  kérdeztünk , a tanévkezdés napján, arról, hogyan élték meg  az online oktatással járó nehézségeket. 

"Több, mint valószínű, hogy megtaláljuk majd a megfelelő megoldásokat ahhoz, hogy a gyermekeink az iskolában tanulhassanak."- bizakodva nyilatkozott a tanévnyitón az egyik szülő. Egyhangúan nyilatkozták a tanárok és szülők is egyaránt, hogy megviselte őket az online oktatással jaró megpróbáltatások hada. Ennek ellenére bizakodóan tekintenek az új tanévre, azt remélik, hogy az új szabályok betartásával és egy kis elővigyázatossággal sikerül az oktatást fizikai úton megoldani.

A gyerekek véleménye megoszló, sokan örültek annak, hogy otthonról tanulhattak, hisz így könnyebbnek találták a tananyag elsajátítását. Ugyanakkor elkeseríti őket az, hogy társaikkal nem érintkezhetnek, a szünetek hangulata is megváltozott, minden komolyabbnak tűnik.

Arra a kérdésre, hogy melyik oktatásformát preferálják jobban, egyhangú választ kaptunk. A hagyományos oktatás mellett tették le szavazatukat legtöbben, a korlátozások ellenére is. A szülők és tanárok egyaránt pozitívan állnak az új tanév elé, bíznak abban, hogy együtt sikerül a szabályok betartásával megőrizni mindenki épségét és egészségét.

(főtér.ro)

Sebestian Barbara-Roxana

 

Kiajánló: Az új tanév hagyományos oktatással kezdődik, azonban a szigorítások nem maradnak el.

Az évnyitón készült videót itt tekinthetik meg.

Szólj hozzá

Community koronavírus