2021. feb 03.

Ha gumicsizma, medve és buli, akkor Tusványos!

írta: Hangos Blog
Ha gumicsizma, medve és buli, akkor Tusványos!

2020-ban a járvány okozta korlátozások miatt elmaradt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor is a sok más fesztivál mellett. Az idei évben pedig még nem tudni hogyan fog telni a nyár, online fesztiválozunk, vagy végre elindul az élet, de mindenesetre izgatottan várjuk a fejleményeket. Addig is hangolódunk! Íme egy kis visszatekintés a 2019-es jubileumi Tusványosra.

Medve, gumicsizma, buli, sör, politikusok jellemezték a 30. Tusványos fesztivált is. Ezekről a kulcsszavakról kérdeztük a táborlakókat, mi jut eszükbe róluk. 

Elsőként Tusványos vonzerejét próbálták meghatározni a fesztivál résztvevői, így olyan jellemzők hangzottak el, mint: jó bulik, jó társaság, légkör, 30 év, szuper hangulat. Ahogyan a táborlakók arcán is feltűnik, mind tudjuk, hogy a Tusványos egy egyedülálló életérzés, mely már 30 éve tölti el egész testünket, ha a fesztiválon vagyunk vagy csak gondolunk rá. 

A fesztiválon a legendás tusnádi medvék is megjárják magukat, néhányunknak volt szerencsénk nem találkozni az állati fesztiválozókkal, mások úgy gondolják, hogy Tusványoshoz a medve is hozzátartozik úgy, ahogy a gumicsizma, az eső, és a sár is. Sőt sokan úgy gondolják, hogy a gumicsizma a jó kedvhez kell!

Az a bizonyos csűr, a borsátor, a sör, Quimby, Kiscsillag és Punnany Massif mind a tusványosi hangulathoz, bulihoz járulnak hozzá a résztvevők szerint. Valamint úgy tűnik Orbán Viktor sem elhanyagolható eleme a Tusványosnak, őt mindenki ismeri. 

A visszaváltható poharak mindezek mellett csak bónusz. Mindenkit jó érzéssel tölt el, hogy lassan minden, Tusványos is a környezetvédelem és az újrahasznosítás irányába halad.

A 2019-es Tusványos végszava pedig: "Tusványos, 30 év múlva veled, ugyanitt!"

Addig is reméljük a legjobbakat az idei nyárra. 

Aranyosi-Ávéd Imola

 

Kiajánló: Nosztalgiázzunk a jubileumi Tusványosról!

Szólj hozzá

Community Commfort