2021. feb 18.

Tusványos kulcsszavakban

írta: Hangos Blog
Tusványos kulcsszavakban

A táborlakókat kérdeztük, mi jut eszükbe a Tusványosról?

tusvanyos.jpg

A Tusványos az egyik legnépszerűbb erdélyi fesztivál

 

A Tusványoson arról érdeklődtünk, mi jut eszükbe a táborlakóknak egy-egy Tusványos nevéhez már-már hozzánőtt fogalomról. 

A fiatalabb és az idősebb generáció véleményét ugyanúgy kikértük, mit gondolnak, miben rejlik a Tusványos vonzereje. A legtöbb ember szerint a 30 év, a légkör, a bulik, a társaság az, ami miatt a fesztivál népszerűségnek örvend. Amikor a medvéről kérdeztük őket, sokan a veszélyt említették, bár többet megjegyezték, szerencsére még nem találkoztak vele. Borboly Csaba kiemelte: "meg fogjuk oldani". Az eső, a sár és a gumicsizma szintén elmaradhatatlan kellékei a fesztiválnak, a táborlakók szerint ez ezzel jár, de nem feltétlen kell negatív tényezőként felfognunk. Gondolhatunk rá jókedvvel, ami hangulatosabbá teszi a fesztivált, összehozza az embereket. A "Ha este buli, akkor..." mondatot Lovasi András azt válaszolt: egyértelműen a Csűr, a legtöbben hozzá csatlakoztak. De van akinek az asszociációi között a sör, az ivászat, a borsátor, a koncert, az éneklés szerepelt. Arra a kérdésre, hogy milyen a magyar zene 2019-ben Lovasi úgy válaszolt, volt már jobb állapotban is. Másoknak a Kiscsillag, a Punnany Massif jutott eszükbe, van aki szerint a magyar zene nem túl népszerű. A politikusokról, volt aki úgy nyilatkozott, inkább nem mond semmit, volt aki szerint sok van. Borboly szerint a politikusoknak változniuk kell. Orbán Viktor viszont nagy népszerűségnek örvend. A gyümölcs vagy sör kérdésre a legtöbben a gyümölcs választ adták, volt aki a narancsot vagy a dinnyét emlegette. 

Az utolsó kérdés arra vonatkozott, hogyan képzelik el a Tusványost 30 év múlva. A megkérdezettek mind azt válaszolták: ugyanitt, ugyanígy.

 

Kassay László

(www.foter.ro)

Kiajánló: A Tusványos facebook oldalán követhetőek a fesztivállal kapcslatatos újsonságok.

 

Szólj hozzá

fesztivál buli medve sár gumicsizma Tusványos