2021. feb 03.

Harmadjára is lefújva a Coachella!

írta: Hangos Blog
Harmadjára is lefújva a Coachella!

coachella_2014_sunset_with_balloon_chain_and_lightweaver-900x407.jpg

Életkép a 2018-as Coachella fesztiválon

2021 áprilisában ismét lemondásra került sor a kaliforniai Coachella fesztivál, amely naponta több, mint százezer látogatót vonz a világ minden tájáról. A lemondása a koronavírus világjárvány miatt történt.

A végzésben Dr. Cameron Kaiser, a Riverside megyei közegészségügyi tisztviselő elmondta, hogy a Coachella fesztivál „nemzetközi szintű összejövetel”, amely túlságosan kockázatos lenne, hiszen köztudottan rengeteg ember gyűl össze a fesztivál helyszínén.

"Ha a Covid-19-et észlelnék ezen a fesztiválon, a jelenlévők köre és száma, valamint a helyszín jellege lehetetlenné tenné azoknak a nyomon követését, akiket veszélyeztethetünk" - így hangzott el a végzésben. Az 1999-ben alapított Coachella fesztivál, amelyet az indiói Empire Polo Club rendez, napi 125 000 embert vonz, és ezáltal rengeteg nyereséggel rendelkezik.

A Coachella volt az első nagy fesztivál, amelyet 2020-ban lemondtak a koronavírus miatt, mivel már áprilisban meg lett volna tartva, amikor ugyanis a járvány tetőfoka zajlott éppen. Októberre ütemezték, ősszel pedig ismét 2021 áprilisára halasztották, de ez sem jött be sajnos Új időpontokat még nem jelentettek be.

A kifizetett jegyek továbbra is érvényesek maradnak a következő fesztiválra, azon nyomban ahogy megtudják tartani végre.

A tavalyi Coachellát kezdetben a világhírű rapper Travis Scott, az énekes Frank Ocean és az újra összeállított Rage Against the Machine vezette. Persze rengeteg más népszerű előadó megvolt hívva az eseményre.

A koncertipar március közepe óta lényegében megfagyott, amikor az AEG és a Live Nation, az élő zenei szférában uralkodó vállalatok a koronavírus-járványra reagálva felfüggesztettek minden Észak-Amerikában rendezett turnét. Más jelentős zenei fesztiválokat, köztük a chicagói Lollapaloozát, az austini Levitációt és a milwaukee-i Summerfestet is leállították erre az évre.

(The New York Times)

Csutak Norbert

Kiajánló: Szomorú, de mégis igaz. Harmadik alkalom már, hogy ismét lemondása kerül a kaliforniai Coachella!

Szólj hozzá

Community