2021. feb 05.

Smarties újrahasznosítható papír csomagolásban világszerte

írta: Hangos Blog
Smarties újrahasznosítható papír csomagolásban világszerte

A 2025-re kitűzött fenntarthatósági célokhoz való közeledés érdekében a Nestlé nagy lépést tesz: a Smarties csomagolási koncepcióját nemzetközileg papírokká alakítják át. Csak a hamburgi telephely átalakításába összesen 10 millió eurót fektettek be.

The new recyclable paper packaging is now added to the full Smarties range. Pic: Nestlé

Korábban a Smarties termékek csak 10 százalékát csomagolták újrahasznosítható papírba. A Nestlé világszerte csak újrahasznosítható papír csomagolást használ a márka számára. Nagy lépés a vállalat számára: végül is a márka kultikus státusszal rendelkezik - és ez magában foglalja a csomagolás felismerési értékét is. "A Smarties csomagolások újrahasznosítható papírra váltása az egyik legfontosabb fenntartható csomagolási kezdeményezésünk a cukrász termékek kategóriájában" - hangsúlyozta Alexander von Maillot, a Nestlé cukrászda globális vezetője.

A Nestlé célja, hogy 2025-ig minden csomagolást újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá tegyen, és egyharmaddal kevesebb szűz műanyagot használjon. A változással a vállalat most évente mintegy 250 millió műanyag csomagot spórol meg. A vállalat szerint az új Smarties papírcsomagolás fenntartható forrásokból származik, és bevonatos papírból, papírcímkékből vagy kartonból áll. Az anyag a hulladékpapír hulladékgyűjtőbe dobható, mint minden újságpapír - biztosítja a Nestlé. Természetesen a ciklus csak akkor záródik le, ha a fogyasztók végül ténylegesen megfelelően ártalmatlanítják a termék csomagolását. Ennek alátámasztására a csomagolás hátoldalán könnyen érthető újrahasznosítási utasítások vannak nyomtatva. Végül is a gyerekek a márka alapvető célcsoportját képezik.

Az átálláshoz York saját cukrászdakutató központja együttműködött a Nestlé lausanne-i Packaging Research Intézetével. "A meglévő gyártósorokat úgy alakítottuk át, hogy lehetővé tegyük a papírhoz szükséges gondos kezelést, ugyanakkor az újrafeldolgozhatóságot is biztosítsuk minden új formátumban" - mondta Louise Barrett, a Nestlé york-i technológiai központjának vezetője.

A papírra való áttérés az a háttér is megtörténik, hogy az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyag csomagolási megoldásai még mindig viszonylag ritkák. A Nestlé ezen a területen is aktív: 2020 elején a társaság bejelentette, hogy legfeljebb kétmilliárd svájci frankot fektet be a szűz műanyagokról az élelmiszeripari, újrahasznosított műanyagok felé történő áttérés előmozdítására.

 

Kozma Hanna

Szólj hozzá