2021. feb 04.

Rendhagyó iskolakezdés - a diákok új egyenruhája a maszk?

írta: Hangos Blog
Rendhagyó iskolakezdés - a diákok új egyenruhája a maszk?

dfadf.jpg

fotó: főtér.ro

 A  járványügyi helyzetre való tekintettel idén maszkban és egy és fél méteres távolságban lehettek jelen a tanévnyitón diákok, pedagógusok és a résztvevők.

Mint minden más intézmény, az iskolák is a járvány előírásaihoz híven tervezték meg az idei tanévet. Ezeket az előírásokat mindenki lelkiismeretesen betartotta az iskola legelső napján.

Helyszínen voltunk, láttunk és kérdeztünk: hogy mit várnak ettől a tanévtől. Illetve azt is megkérdeztük, hogy hogyan élik ezt meg a diákok, a szülők és a pedagógusok:

“Egészséget várunk az új tanévtől"

"Én úgy érzem, hogy az iskola felkészült"

"Szerintem a tanárnő jól megoldotta online is az oktatást, tökéletesen tudtuk tartani a múlt félévben is"

A gyerekeknek hibrid oktatásban lesz részük. Ami azt jelenti,hogy felváltva fognak iskolába járni, az osztály két részre oszlik: egyik héten egyik míg másik héten másik csoport vehet részt az órákon. Az iskola ideje alatt a gyerekek szünetben nem csoportosúlhatnak, hiszen úgy az órákon mint órákon kívül is kötelesek nem csak arra, hogy maszkot viseljenek hanem arra is, hogy betartsák a kötelező egy és fél méter távolságot. 

Egyelőre ezek a szükségmegoldások vannak érvényben a tanügyrendeszeben, azt viszont még nem lehet tudni, hogy ez meddig fog így működni. 

kiajánló: Hogy milyen szükségmegoldásokkal rukkoltak elő az iskolák? Maszkban kezdjük (és folytatjuk) a tanévet! 

Székely-Király Beáta

Szólj hozzá

Community koronavírus