2020. dec 20.

Kikapcsolt kamera egyenlő hiányzás? – avagy az online oktatás követelményei

írta: Hangos Blog
Kikapcsolt kamera egyenlő hiányzás? – avagy az online oktatás követelményei

profimedia-0539848941.jpg

A diákok országszerte online tanulnak egy hónapja.

Az új törvény szerint, a képességvizsgára készülő diákoknak kötelező kamerát kapcsolni online oktatás ideje alatt. A kikapcsolt kamera és passzív jelenlét hiányzást von maga után.

Egy hónappal azután, hogy az egész ország átállt online oktatásra, új törvények léptek érvénybe, miszerint a nyolcadikos diákoknak, akik nyáron képességvizsgát kell letegyenek, kötelező a kamerahasználat. Ha a diákok a többi évfolyamról kikapcsolt kamerával vannak, az megengedett, viszont rögtön válaszolniuk kell, ha a tanár szólítja őket, mivel ez is hiányzást jelenthet.

De nem csak a diákok számára módosult a törvény, és érkeztek szigorítások. Az iskolák igazgatóinak új kötelességeik vannak. Jelenteniük kell a tanfelügyelőségnél, ha valamelyik tanár ellenzi az online oktatást.

Mint a diákoknak, mint a tanároknak egy nehéz periódus a mostani, de alkalmazkodniuk kell a saját egészségük és az intézkedések betartásának érdekében. (mediafax.ro/hírszerk.)

Nagy Andrea

Kiajánló: Szigorítások lépnek érvényben az online oktatás mezején. Kötelezővé válik a kamerahasználat egyes évfolyamok számára, és az aktív jelenlét.

Szólj hozzá

Community