2020. dec 28.

Oltási kampány: A pedagógusok lesznek a soron következők a COVID-19 elleni oltásban

írta: Hangos Blog
Oltási kampány: A pedagógusok lesznek a soron következők a COVID-19 elleni oltásban

scoala_coronavirus_7586767594_73199000.jpg

A pedagógusok beoltása növelné a biztonsági feltételeit az iskolák újranyitásának. Fotó: Economica.net

Várhatóan március végén, április elején kerül sor a pedagógusok ingyenes, COVID-19 elleni beoltására. Az iskolák a jelenlegi állás alapján, január 11-én nem fognak megnyitni, tehát folytatódik az online oktatás.

Romániában is kezdetét vette az oltási kampány. Legelőször az egészségügyben dolgozókat oltják be, majd a második részben a pedagógusokat. A tanárok számára is ingyenes oltások lesznek biztosítva. Erre várhatóan 2021 március végén, április elején kerül majd sor.

Cătălin Georgescu, a bukaresti Nemzetközi Elméleti Líceum angoltanára szerint, a pedagógusoknak az egészségügyben dolgozókhoz hasonlóan előnyt kellene élvezniük a COVID-19 elleni oltásban, hiszen az iskoláknak minél hamarabb újra kellene nyitniuk az oktatás gördülékeny működésének érdekében. Bár a vakcina tűnik az egyedüli megoldásnak a vírussal szemben, egyes közvélemény kutatások mégis azt mutatják, hogy a tanárok egy része nem akarja beadatni magának az oltást.

Eduard Petrescu, az  Unicef képviselője szerint, a tanárok beoltása növelné a biztonsági feltételeit az iskolák újranyitásának.

Sorin Campeanu miniszter a úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi állás szerint, az iskolák nem nyitnak újra január 11-én, tehát folytatódik az online oktatás. (mediafax.ro/hírszerk.)

Vass Réka

Kiajánló: Kezdetét vette a koronavírus elleni oltási kampány. A pedagógusok a második rendben lesznek beoltva, erre várhatóan március végén, április elején kerül majd sor.

Szólj hozzá

Community