2020. dec 30.

A Ludwig Múzeum az Év múzeuma 2020-ban

írta: Hangos Blog
A Ludwig Múzeum az Év múzeuma 2020-ban

a_ludwig_muzeum_kortars_muveszeti_muzeum_terasza_a_2019-es_muzeumok_ejszakajan.jpg

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum terasza a 2019-es Múzeumok Éjszakáján. Fotó: Végel Dániel

A Ludwig Múzeum nyerte az Év Múzeuma 2020 díjat a nagy múzeumok kategóriában. A díj történelmében először kapta egy tisztán kortárs művészeti profilú múzeum a kitüntetést.

A múzeum a szisztematikus és kiemelkedő munkájának köszönheti a díjat, amelyet az elmúlt évben alapozott meg. A kulturális intézmény különös hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra, a látogatófogadás és a szolgáltatások fejlesztésére, valamint a kortárs művészetek kutatására és azoknak tudományos eredményeire. Az Év Múzeuma díjra tizenkét másik nagy múzeum volt jelölve.

Fabényi Júlia, művészettörténész és a Ludwig Múzeum igazgatója, a Magyar Hírlapnak nyilatkozott a koronavírus-járvány hatásairól. Elmondása alapján, a járványhelyzet nem könnyű időszak az intézmény számára sem, ezért is örültek a Pulszky Társaságtól kapott díjnak. Az éves kiállítási tervből kimaradt bemutatókat a következő évre ütemezik, így semmiről nem maradnak le a látogatók.

Hasonlóan más kulturális intézményekhez, a Ludwig Múzeum is törekszik a közönségükkel való folyamatos kapcsolattartásra. Legújabb projektjükben összegyűjtötték a múzeum tartalmait az online térbe. Virtuális kiállítások, interjúk és kisfilmek biztosítják a múzeumi élményt otthon is.

(hirado.hu)

Vajas Aliz

Kiajánló: A Ludwig Múzeum kapta a 2020-as Év Múzeuma díjat, amelyet a múzeumi tartalmak és ismeretek átadásáért, a kortárs művészetek kutatásáért és társadalmi felelősségvállalásáért érdemelt ki.

Szólj hozzá

Commart