2021. jan 02.

98 éves korában elhunyt a legendás divattervező, Pierre Cardin

írta: Hangos Blog
98 éves korában elhunyt a legendás divattervező, Pierre Cardin

pierre.jpg

A képen Pierre Cardin divattervező látható. © Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

A neves francia divattervezőt, Pierre Cardin-t Párizsban temették el egy privát eseményen keretén belül. A 98 évesen elhunyt Pierre Cardin-t, Montmartre városában helyezték örök nyugalomra. 

Az elhunyt koporsóját saját tervezésű kard díszítette, melynek a pengéje olló alakú és ez összefonódik egy tűvel, gyűszűvel és a fonalakkal. 1922-ben születik Olaszországban, majd később Franciaországba költözik és ott honosított állampolgár lesz. 

Több, mint 70 éves karrierje alatt forradalmasította a divatot, hiszen modern stílusával elősegítette a couture "aranykorányak" bevezetését a második világháború után. 1950-ben saját divatcéget alapított és olyan látomásos mintákkal vált ismertté a neve, mint az ikonikus buborékos ruha 1954-ből és a Space Age kollekciója 1964-ből. 

Családtagjai kedden erősítették meg a divattervező halálát és az AFP hírügynökségnek elmondták, hogy mekkora büszkeséget éreznek Pierre Cardin "kitartó ambíciója, merészsége iránt, amelyet egész életében bizonyított". Halálának a híre izzóan terjedt a divat világában mozgó személyek között. Jean-Paul Gaultier tervezőtárs nyilvános köszönetet vallott neki azért, hogy "megnyitottad a divat kapuit és lehetővé tetted, hogy az álmaim megvalósuljanak".

(bbc.com)

Máthé Krisztina

Kiajánló: Elhunyt a világhírű divattervező, Pierre Cardin 98 éves korában. A francia ikon nemcsak a divatiparban alkotott maradandót, ugyanis például a Westwind 1124-es autó külsejét és belsejét is ő tervezte.

Szólj hozzá

Commart