2021. jan 02.

Franciák öröme: csak 861 autót gyújtottak fel szilveszter éjszakáján

írta: Hangos Blog
Franciák öröme: csak 861 autót gyújtottak fel szilveszter éjszakáján

pa_rizs.jpgPárizsi óév búcsúztató szilveszteri felvétel. Fotó: © Erika Eros / Alamy Stock Photo

Nyolcszázhatvanegy autót gyújtottak fel Franciaországban szilveszter éjszakáján. Öt éve ez a legalacsonyabb szám, ami az Europe 1 francia rádió szerint a koronavírus-járványnak és a kijárási tilalomnak tudható be.

1457 autót gyújtottak fel tavaly Franciaországban szilveszter éjszkáján. A belügyminisztérium adatai szerint idén "csak" 861-et, amely 41 százalékos csökkenést jelent - olvasható szombaton az Europe 1 honlapján. Gérald Darmanin belügyminiszter a megyei vezetőkhöz intézett levelében kifejezetten kérte, hogy a megyei adatokat ne hozzák nyilvánosságra a "versengés" elkerülése érdekében.

A 2020-as év elbúcsúztatása rendhagyó volt az este nyolc órától érvényes kijárási tilalom és az utcákon járőröző rendőr és csendőr miatt. Az ő feladatuk az volt, hogy felügyeljék illetve megakadályozzák az illegális partikat és utcai rendbontásokat.

Különböző szabály- és törvénysértések, a maszkviselés mellőzése, a kijárási tilalom megsértése és a nem engedélyezett tüzijáték miatt 6600 embert büntettek meg. 662 embert előállítottak, közülük 407-et pedig előzetes letartóztatásba helyeztek.

(mti.hu)

Máthé Krisztina

Kiajánló: A kijárási tilalomnak és a koronavírusnak köszönhetően "csak" 861 autót gyújtottak fel Franciaországban szilveszter éjszakáján. 

 

Szólj hozzá

Community