2021. jan 05.

A liberálisok "alávaló módon hazudnak" több millió gyermeknek-így fogalmazott a PSD elnöke

írta: Hangos Blog
A liberálisok "alávaló módon hazudnak" több millió gyermeknek-így fogalmazott a PSD elnöke

"Ma bebizonyították az országnak, hogy a gyermekpénz megduplázása nem volt több gonosz tréfánál" - jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu 

 

(forrás: agerpres.ro)

"Ma bebizonyították az országnak, hogy a gyermekpénz megduplázása nem volt több gonosz tréfánál"- jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Facebook-bejegyzésében bírálta a liberális pártot, miszerint több millió gyermeknek hazudtak, amikor a választási kampányban, a PSD javaslatára azt ígérték, hogy, ha nem is duplázzák meg egyből a gyermekpénzt, legalább öt lépésben mégiscsak elérik, hogy kétszer akkora összeg jusson gyermekenként.  hogy csak 20 százalékkal emelik a gyermeknevelési támogatást.

A miniszterelnök, Florin Cîţu szerdai nyilatkozata szerint a parlamentre bízza a döntést a gyermekpénz ügyében. 

A szenátus, ha módosításokkal is, de elfogadta a gyermekpénzt lépcsőzetes növelését előíró sürgősségi kományrendeletet, amelyet az államelnök korábban visszaküldött a parlamentbe újboli megfontolásra. A plénum által módosított jogszabály előírja, hogy 2021 januárjától 20%-kal nő a juttatás, jövő évtől pedig automatikusan nő az éves inflációs ráta értékével.

(agerpres.ro)

Bartók Rebeka

 

Kiajánló: A szenátus elfogadta a a gyermekpénzt lépcsőzetes növelését előíró sürgősségi kományrendeletet, 2021 januárjától 20%-kal nő a juttatás. 

 

 

Szólj hozzá

Community Politicomm