2021. jan 11.

A csíksomlyói Szűzanya palástjával fogta fel az esőt- hálás zarándokok Ferenc pápa látogatásán

írta: Hangos Blog
A csíksomlyói Szűzanya palástjával fogta fel az esőt- hálás zarándokok Ferenc pápa látogatásán

Június 1.-én, Ferenc pápa tett látogatást a  magyarság egyik legfontosabb zarándokhelyére, a sok szép pünkösdi búcsút láttott csíksomlyói nyeregbe, ahol a Hármashalom-oltárnál mutatott be szentmisét. A résztvevők pozitívan nyilatkoztak személyéről, csupán az időjárás aggasztotta őket.

image.jpg

A pápai szabadtéri szentmise után, élményeikről számoltak be a zarándokok, akik a kiszámíthatatlan időjárás ellenére nagy számban tettek látogatást, hogy személyesen találkozhassanak a pápával. Próbatétel volt számukra, hiszen az eső meg a sár befolyásolta őket. Mindemellett sokan messziről érkeztek és fáradalmaikat tovább nehezítette a nyereg megközelíthetősége. Ugyanakkor voltak olyanok is, akiknek teljesen beletartozik a búcsú élménybe a rossz idő és a sok ember.

Hozzá vagyunk szokva, mivel minden évben eljövünk Somlyóra. Az utóbbi években jó idő volt, de azelőtt sokszor teljesen esőben jöttünk fel és mentünk vissza, szóval megszokott volt. Ez nem volt gond. Ez egy igazi zarándoklat, hogy esőben kellett jönni meg sárban, úgyis lekell győzni a nehézséget, hogy az ember elérje a céljait.- nyilatkozta egy résztvevő

A látogatók kisebb nehézségek ellenére egyöntetűen kijelentették, hogy egy fantasztikus élményben volt részük, öröm volt eljönniük, hiszen a Jóisten ajándéka ez számukra.

A magyarság összetertó erejét ez a hely adja. Aki nem járt itt nem tudja. Ezt megélni kell!- mondta egy zarándok

A pápa jelnléte nagy szenzációnak számított, hiszen ez egy egyedi eset az Erdélyi magyarság es székelység életében. Prédikációja felemelőnek és meghatónak bizonyult, személyéhez barátságos, közeli, emberi, szimpatikus, kedves jelzőket fűztek. A vallási vezetők egyik olyan elsőosztályú személye, aki a hosszú megtett út ellenére is odaadást és figyelmet mutatott a jelen lévő emberek iránt. Homíliját magyarul is felolvasta. Negatívumként a szentmise rövidségét említették és a magyar nyelven elmaradt köszöntést.

Az emberek felkészültségét és zarándoklat iránti szeretetét bizonyította az a tény is, hogy sokan messziről érkeztek rétegesen felöltözve esőköppenyekkel, illetve azok is gyaloglásra adták fejüket, akik a környező falvakban laknak, hogy minél inkább átélhessék a lélek üdvösségét.

(főtér.ro)

Bálint Blanka

Kiajánló: Magyarok, akiknek köszönhetően legyőzhetjük a vírust

 

 

Szólj hozzá

Community