2021. jan 14.

Minden normálisnak tűnik, de a látszat néha csal

írta: Hangos Blog
Minden normálisnak tűnik, de a látszat néha csal

Sussex vallási tevékenységei: furcsábbnál furcsább jeleneteknek lehetnek tanúi a város lakói

p0913czx.jpg

 (Forrás: Luise Berg-Ehlers/Alamy)

Első ránézésre minden békésnek és nyugodtan tűnik, mégis az utóbbi időben rendkívüli vallási tevékenységektől vállt híressé Sussex városa. A várostól délnyugatra fekvő erdős dombon fekszik a Saint Hill Manor, egy vonzó vidéki ház, amelyet 1792-ben építettek késő grúz stílusban. Saint Hill színes életet élt, változatosan szolgált egy keresztény misszió központjaként és a jaaipuri Maharaja otthonaként. Amikor utóbbi 1959-ben kiköltözött, Saint Hill leghíresebb lakója költözött be: L Ron Hubbard, tudományos-fantasztikus író és a Szcientológia Egyház alapítója.

Itt azonban nemcsak a Szcientológia hullámzik. A titokzatos rózsakeresztesek társasága is előszeretettel választja tevékenységének helyszínéül a várost.
Továbbá az Opus Dei, egy katolikus szekta, amely híres arról, hogy tüskés láncokat visel az odaadó önmegalázás cselekedeteiként, az önfejlesztő lelkigyakorlatokat végzőket látja vendégül a vonzó Wickenden-kúriában. 

Sussexben azonban nem csak az épületek otthonai furcsa történéseknek. Az erdő legfurcsább okkult epizódja a hírek szerint a második világháború idején játszódott le, amelyben kémek és nácik szerepelnek. 

A környék látogatottsága azonban nem csökkent; 2017-ben Adele  a legújabb megasztár, itt telepedett le, egy II. osztályba sorolt ​​kastélyban. Úgy tűnik, hogy most, csakúgy, mint Archibald McIndoe és tengerimalacainak idejében, East Grinstead egy olyan város, amely tudja, mikor kell félre nézni. Nem csoda, hogy a különc emberek annyira otthon érzik magukat itt.

 

Tankó Helén

Kiajánló: Sussex csak első ránézésre mondható hétköznapinak. Valójában különös történések helyszíne. 

Szólj hozzá