2021. jan 28.

Joe Biden mandátumát olyan népszerűséggel kezdi, amelyet Trumpnak 4 év alatt sem sikerült elérnie

írta: Hangos Blog
Joe Biden mandátumát olyan népszerűséggel kezdi, amelyet Trumpnak 4 év alatt sem sikerült elérnie

43c3be2e-fae5-426e-b17d-726daf9de19b.jpgElsöprő népszerűségnek örvendhet Amerika frissen kinevezett elnöke, Joe Biden.

 

Egy január 27-én közzétett felmérés szerint, egy héttel a Fehér Házba költözése után, az Egyesült Államok új elnöke 54%-os népszerűséget nyert el az állampolgárok körében.

A Morning Consult felmérése azt mutatja, hogy a szavazók 56%-a helyesli a munkáját, míg mindössze 34%-a nem ért vele egyet. Biden  4%-al magasabb szimpátiának örvend, mind Donald Trump 2017. márciusában, amikor elkezdte tevékenykedését a Fehér Házban.

Egy másik közvélemény-kutatás alapján, amelyet a Gallop Institute végzett nem sokkal Trump mandátumának vége előtt, azt mutatja, hogy a republikánus mindössze 34%-os támogatói táborral rendelkezett, amely egy történelmi mélypontnak számít. Ezáltal nevezhető Trump, az Egyesült Államok legkevésbé kedvelt elnökének, akinek sikerült nagy port kavarnia az évek során.

A január 6.-án történt megrázó incidens, amikor Trump támogatói letámadták a Fehér Házat, megbélyegezték az akkori elnök utolsó napjait, valamint Joe Biden ezáltal még nagyobb tekintélyre tett szert, elnyerve egyre több állampolgár szimpátiáját az általa nyilatkozottak alapján.

Sebestian Barbara

(Mediafax)

Kiajánló: Biden pozitív minősítéssel kezdi elnökségét, míg Trump a valaha mért legalacsonyabbal távozik a Fehér Házból.

Szólj hozzá

Community Politicomm